Мед Атлант

На Прикарпатті втілять пілотний проект УЄФА “Граунд” із розвитку футболу

Сьогодні, 11 березня, у Франківську відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Олег Гончарук з керівником проекту УЄФА «Граунд» Ігорем Янковичем (Сербія) та координатором Оксаною Лесик (Федерація футболу України).

Під час зустрічі обговорювали шляхи реалізації  пілотного проекту на Прикарпатті, адже Івано-Франківщина область увійшла в трійку областей, де буде втілено ініціативу проекту УЄФА “Граунд”.

На зустрічі також були присутні заступники голови ОДА, керівники профільних структурних підрозділів та представники обласної федерації футболу. Про це повідомили в Івано-Франківській ОДА.

Івано-Франківська область завжди з великим  натхненням та відповідальністю ставиться до розвитку різних видів спорту. За останні роки зроблено досить багато, щоб наша молодь мала можливість з користю проводити дозвілля, могла розвиватися і отримати шанс досягти європейських та світових висот. Задля цього в області останнім часом обладнано чимало різних спортивних майданчиків, а також ведеться будівництво великого легкоатлетичного комплексу, який відповідатиме всім спортивним нормам, – зазначає Олег Гончарук.

Керівник проекту Ігор Янкович зазначив, що у трьох регіонах України, серед яких й Івано-Франківська область, впровадження проекту дасть можливість зробити оцінку поточної ситуації й імплементувати програму, яка розробляється ними.

Саме в регіонах Київської, Дніпропетровської та Івано-Франківської областей  протягом двох років буде розроблятися і впроваджуватися стратегія, щоб залучити якомога більшу аудиторію людей до заняття спортом і футболом зокрема, а також їхньої реєстрації і подальшої впорядкування цієї системи, – коментує Оксана Лесик.

Координатор проекту наголосила, що досить важливою складовою є тісна співпраця з місцевими громадами і райдержадміністраціями. До речі, проект передбачає залучати не тільки досвідченних футболістів, а й різної вікової категорії спортсменів, яка включає дошкільнят, школярів та дівчачі футбольні команди.

Нагадаємо, що футболіст з Коломиї може стати гравцем німецького клубу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...