Мед Атлант

В одній із прикарпатських шкіл оголосили карантин через спалах кору

Вчора, 11 березня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Причиною скликання комісії стало ускладнення епідемічної ситуації на території Болехівської міської ради. У Болехівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 через високу захворюваність учнів на кір.

Присутні розглянули інформації адміністрації КНП «Центр первинної медичної допомоги»  та інформації управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради. У  них йшлося про те, що на території Болехівської міської ради спостерігається ріст захворюваності на кір у всіх вікових категоріях.

Найбільше хворих зафіксовано в Болехівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. Станом на 11 березня 2019 року відсутні 104 дитини (51 школяр – захворювання на кір, 25 школярів – з підозрою захворювання на кір, 28 школярів – інші причини, в т.ч. захворювання на ГРВІ).

За результатами обговорення, з метою збереження здоров’я дітей, а також запобігання подальшого росту захворювання серед дітей та підлітків на кір на території Болехівської міської ради, міська комісія вирішила вжити ряд заходів.

Серед них:

  1. призупинити освітній процес у Болехівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 з 12 березня 2019 року до 15 березня 2019 року включно у зв’язку з ускладненням ситуації щодо захворювання на кір;
  2. обмежити проведення культурно-масових, розважальних та спортивних масових заходів в організованих колективах;
  3. забезпечити контроль за станом відвідування учнів, за відсутності 20% учнів від загальної їх кількості, з причин захворюваності на КІР та своєчасно інформувати органи місцевого самоврядування, з метою прийняття ними рішення про призупинення освітнього процесу в закладах освіти на території Болехівської міської ради;
  4. проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед батьків та дітей з питань проведення профілактики кору, необхідності профілактичних щеплень, а також про відповідальність щодо безпеки життя дітей під час карантину;
  5. з метою виявлення осіб з ознаками захворювання респіраторними інфекціями та кором і тимчасового недопущення їх до навчального процесу, організувати проведення медичними працівниками навчальних закладів щоденного ранкового огляду дітей;
  6. забезпечити дотримання належного санітарно-гігієнічного стану, температурного режиму та систематичне провітрювання підпорядкованих навчальних закладів. 

Нагадаємо, що на Прикарпатті вагітна жінка захворіла на кір.

Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...