Мед Атлант

У Франківську операція на серці коштує від 33 до 45 тисяч гривень

Сьогодні, 14 березня, у Франківську в центральній міській клінічній лікарні відбулась прес-конференція з приводу проведених операцій на відкритому серці.

Вперше операції на серці у Франківську почали проводити в 2016 році з колегами з національного інституту серцево-судинної дистонії імені Амосова.

Міський голова наголосив, що для Франківська дуже важлива така практика у сфері медицини.

Для нас дуже важливо, що такі операції проводяться в ЦМКЛ. Операції на серці дуже важливі. Франківськ тепер одне з тих міст, де можуть врятувати людей з хворобою серця, – зазначає Руслан Марцінків.

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні працює молодий талановитий кардіохірург Тарас Гудзенко. Він самостійно оперує людей. Йому допомагає лише операційна бригада, яка складається з десяти чоловік.

На сьогодні ми працюємо в постійному режимі. Пацієнт може не чекати операції місяцями, ми можемо провести її відразу.  Проводяться реконструктивні операції на клапанах серця. Також нещодавно провели пластику мітрального клапана. Ми не зупиняємось на досягнутому. Будемо продовжувати вдосконалюватись, – коментує кардіохірург Тарас Гудзенко.

До речі, за два тижні вдалось зробити вже 13 операцій на серці.

У Франківську операція на серці коштує від 33 000 до 45 000 тисяч гривень, тоді як Києві від 70 000 тисяч гривень. Все залежить від складності операції. У вартість входить сама операція, медикаменти та три дні відновлення після операції. При цьому заробітна плата хірургів складає близько чотирьох тисяч гривень.

Ця сума може бути непосильна для деяких людей, тож лікарі будуть просити, щоб виділялись пільги для деяких громадян.

Нагадаємо, що відомий хірург провів в Івано-Франківську операції, які дозволяють вилікуватися від безпліддя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...