Мед Атлант

В Музеї Небесної Сотні п’ятикласник провів експериментальну екскурсію. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 15 березня в Івано-Франківську в Музеї Небесної Сотні п’ятинкласник провів експерементальну екскурсію разом з екскурсоводом.

На такий крок керівництво Музею наважолось нещодавно. Хлопець відвідував музей разом зі своїми однолітками, і в певний момент самотужки прочав проводити екскурсію. Екскурсовод Світалана Картуш була вражена знаннями хлопця про події, які відбувалися на Майдані.

Я бачила, що це обдарований хлопчина. Певний час я до нього придивлялася, але коли біля одного з постаментів юнак почав проводити екскурсію самотужки, то я зрозуміла, що мені немає що там робити. В той момент, я запропонувала йому продовжити проводити екскурсію. Я була вражена. Його дуже уважно слухали інші діти, він згуртував їх навколо себе. Він вразив своїми знаннями про ті страшні події, – розповідає Світлана Картуш.

Після того випадку екскурсовод Світлана вирішила провести експеремент. Вони домовились, що хлопець проведе спільну екскурсію для учнів старших класів. Сьогодні ця ідея втілилась в життя.

Мені дуже важко дається проведення таких екскурсій, бо я на собі відчуваю всі ті події, про які розповідаю іншим. Коли я підходив до каски Устима Голоднюка, то почув дуже сильну енергетику, хоча це всього істаляція. Ці фото, які викладені у формі хреста, справді зачіпають. Мені стає дуже мило на душі, що я зараз тут, і я дякую Господу Богу  за це, – Костянтин Пахомов, учень 5-го класу Франківської школи №12.

Учні школи №11, які відвідали сьогодні Музей Небесної Сотні, були дуже вражені як і експонатами, які є в Музеї, так і незвичним варіантом проведення екскурсії. В певні моменти ні діти, ні вчителі не стримували сліз.

Я дуже рада, що в нашому місті є такий Музей. Я вдячна людям, які працювали над його створенням, щоб сьогодні ми мали можливість вшанувати наших героїв. Також ми дуже раді, що нам вдалося побувати на екскурсії, яку спільно з екскурсоводом проводив такий юний, обдарований хлопчик. Ми вражені, що дитина, яка навчається в 5-му класі, знає набагато більше про ті події, ніж, напевне, ми всі, – Ірина, учениця школи №11.

У свої юні роки Костянтин Пахомов вчиться на відмінно, встиг знятися в кінострічці, плете бісером, займається спортом і має близько двох десятків нагород, прислуговує у церкві, ліпить унікальні фігурки з пластиліну, читає та багато іншого.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...