Мед Атлант

На Івано-Франківщині дев’ятикласниця викрала велосипед, який стояв біля магазину

Нещодавно Рожнятівський районний суд виніс вирок дівчині, учениці 9 класу, яка викрала велосипед.

Інцидент стався восени минулого року. Перебуваючи в селищі Перегінське біля магазину «Добробут», дівчина побачила велосипед марки «MARS» моделі «Shakmania» чорного кольору, який належить потерпілій, тоді у неї виник умисел на викрадення. Цим заподіяла потерпілій матеріальної шкоди на загальну суму 5192,00 гривень.

Пізніше, коли працівники поліції знайшли її, тоді вона зізналась у скоєному злочині. Встановлено, що обвинувачена дівчина проживає у повній сім’ї, у добрих матеріально-побутових умовах, є фізично здоровою, яка наразі навчається. Також позитивно характеризується за місцем проживання і навчання.

Судом встановлено, що школярка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна.
Відповідно до ст. 66 КК України, обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченої є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Тож, суд ухвалив визнати винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

Відповідно до ст. 105 КК України суд вирішив звільнити засуджену від призначеного покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру, передавши її до досягнення нею повноліття під нагляд матері.

Нагадаємо, що у Коломиї в нетверезого водія знайшли наркотики.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...