Мед Атлант

У Музеї Небесної Сотні відкрили виставку фотопроекту “Війна, що нас змінює”. ФОТО

Сьогодні, 20 березня в Івано-Франківську в Музеї Небесної Сотні відкрилась виставка фотопроекту Руслана Ганущака та Івана Харківа “Війна, що нас змінює”.

Світлини зняті в період активних бойових дій на Сході України 2014-2015 роках в Іловайську, Маріуполі та Широкиному.

На відкриття завітало багато людей, зокрема прийшли батьки загиблих воїнів. Ганущак, як відомий український оператор та військовий репортер, продемонстрував присутнім декілька своїх відеоробіт, які були відзняті в зоні АТО.

У нас зараз живе дух, який проявляє унікальні людські риси, що відображаються в очах бійців. Суть захована в деталях. Люди повинні споглядати велич українського духу, – розповідає організатор виставки Роман Бончук.

Історія, спадщина – це вчорашній день. Для українців це не тільки трипільська культура та козацтво, це війна, що триває п’ятий рік. Зараз в нас період трансформації, в який кується український дух.

Ця виставка не є представленням високохудожніх робіт. Це шана та подяка воїнам і добровольцями, які залишили своїх рідних та пішли на фронт. Фото показують суттєву різницю між людьми, які були на фронті, і які не дивились смерті в очі.  Коли людина перестає турбуватися про власний добробут, особисте життя, вона отримує безмежну свободу. Це свобода мислення, сприйняття світу, свобода від будь-яких страхів. Це відчуття важко описати словами. Я б назвав цих людей “народженими з гори”. Це люди, яких змінює ця війна – коментує автор робіт Руслан Ганущак.

В основному на виставці представлені портрети воїнів зблизька, щоб люди могли побачити їхні очі, в яких ховається любов, віра, надія.  Деякі роботи вже були на виставках у Філадельфії та Нью-Йорку. Поглянути на виставку можна  буде ще місяць у приміщенні Музею Небесної Сотні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...