Мед Атлант

Поліція розшукала чоловіка, який напав на журналіста “МІСТА”. ВІДЕО

Івано-Франківська поліція розшукала чоловіка, який напав на журналіста видання “МІСТО” і розбив його телефон під час сутичок у середмісті 19 березня.

Про це сьогодні, 22 березня, повідомила слідчий Івано-Франківського відділу поліції ГУНП в області, лейтенант Оксана Гунчак.

Відомості внесено в ЄРДР за статтею КК України про “Умисне пошкодження чужого майна”, проведено огляд відео, яке було зняте попередньо, – пояснила вона. – Особу встановлено, з особою проводяться слідчі дії. Дані особи зараз не можемо вам повідомити. У подальшому буде викликано потерпілого на упізнання і для проведення всіх необхідних слідчих дій з потерпілим.

За словами лейтенанта, чоловік місцевий, є жителем Івано-Франківська.

Також вона додала, що на цей час немає підстав для перекваліфікації статті – на перешкоджання професійній діяльності журналіста. У подальшому це буде з’ясовуватися.

Нагадаємо, цей інцидент стався 19 березня під час візиту до Франківська Президента Петра Порошенка. Тоді на стометрівці сталася сутичка між представниками “Національного корпусу” і групою молодиків у цивільному. Журналіст видання в той час працював на місці події і вів стрім зі свого телефону. Це не сподобалося одному з молодиків і він спочатку вибив телефон із рук, а далі розтрощив його ногою.

Видання “МІСТО” наполягає, що це було саме перешкоджання журналістській діяльності, адже службове посвідчення було під прозорим чохлом – з-заді мобільного телефону, з якого вівся стрім, тож мало бути добре помітним.

Читайте також: Поліція не кваліфікує напад на журналіста “МІСТА” як перешкоджання професійній діяльності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...