Мед Атлант

Головний поліцейський області радить журналістам носити посвідчення, бейджі і, можливо, жилети

Сьогодні, 28 березня, відбулася зустріч очільника обласної поліції Володимира Голубоша з представниками франківських ЗМІ.

Тема зустрічі – “Відповідальність за перешкоджання в журналістській діяльності”, що знову активізувалася після нещодавнього нападу на журналіста МІСТА.

Маючи відео, ми встановили особу, запросили у відділок, особа дала пояснення. Слідчі досліджують всі обставини, – заявив Голубош. – Але цю ситуацію і берем, і злочини за останні 5 років. За ці 5 років було 13 таких фактів в області, всі справи були закриті за відсутності складу злочину”.

Голубош зазначив: так, у журналістів є свої права, але людина, яка їм протидіє, має на той момент розуміти, що має справу з журналістами.

В останньому випадку особа каже, що вона не знала, що це журналіст, думала, що це звичайний громадянин, – заявив він. – Але я можу вам гарантувати, що розслідування буде об’єктивним”.

Підсумовуючи сказане, він звернувся до представників ЗМІ з пропозицією ідентифіковувати себе, як журналістів, мати посвідчення, бейджі, а на масових заходах і розпізнавальні жилети.

Поліція навіть розробила спеціальні жилети.

Ви можете їх носити чи ні. Але при скупченні людей, якби стався конфлікт, це допоможе нам прикваліфікації злочину, – резюмував Голубош.

Жилети вручили кожному виданню.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...