Мед Атлант

У Новицькій ОТГ з квітня централізовано збиратимуть відходи

У Новицькій ОТГ вирішують проблему із стихійними сміттєзвалищами: з квітня відходи збиратимуть централізовано, цим займатиметься комунальне підприємство “Екосервіс”.

“Екосервіс” розпочинає, відповідно до графіку, збір сміття в селах ОТГ — Добровлянах, Новиці, Зеленому Ярі, Старому Угринові, Середньому Угринові, Бережниці, Підмихайлі, інформує “Kalushnews. city”. Оплата за цю послугу залежатиме від кількості осіб, які фактично проживають у господарстві: 1-2 людей — 8 гривень за місяць, 3-5 — 12 гривень, більше 5 мешканців — 16 гривень. Вивозитимуть сміття на Калуський полігон. Для тих, хто викидатиме сміття не у визначених місцях, чекають штрафи.

Раніше підприємство працювало лише у Підмихайлі й Бережниці. На попередній сесії сільської ради ОТГ йому передали спецтехніку — сміттєвоз і екскаватор, які були на балансі фактично недіючого новицького комунального підприємства.

“Екосервіс” зароблятиме на своє утримання кошти наданням  послуг сільській раді ОТГ і жителям сіл. Також підприємство буде впорядковувати цвинтарі, громадські місця, надаватиме послуги мешканцям сіл із залученням техніки, яку має підприємство.

Зазначимо, що з ініціативи молодіжної громадської організації “Хочемо змін” минулої суботи відбулася перша акція “Прибери своє село” у Добровлянах і Новиці. Назбирали кілька причепів різного сміття та цілий кузов КАМАЗа склотари. За скло вторгували близько трьох тисяч гривень. Ці кошти вирішили віддати на будівництво дитячого майданчика у центрі Новиці. А ще — у Новицькій ОТГ 2 ліцеї стали учасниками еко-проекту “Zero Waste School” (школа без відходів),  комунальне підприємство “Екосервіс” з квітня за графіком централізовано збиратиме сміття в селах ОТГ.

Фото: Tetiana Kleban.

Куди здавати вторсировину та як сортують відходи у Франківську, можна переглянути в сюжеті МІСТА:

Читайте також: У Верховині випустять дитячу книгу про сортування сміття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...