Мед Атлант

На Прикарпатті будуть судити організаторів наркопритонів та нарколабораторій

Прокуратура передала до суду справу щодо трьох членів організованої групи та двох співучасників, які організували на території Івано-Франківської області нарколабораторії та наркопритони..

Досудовим розслідуванням установлено, що впродовж 2018 року на території Івано-Франківської області організована група у складі трьох осіб та двох осіб, які не входили до організованої групи, облаштувала дві наркотичні лабораторії та два наркопритони, в яких виготовляла та зберігала наркотичні засоби і психотропні речовини. Виготовлені наркотичні засоби та психотропні речовини учасники організованої групи збували та розповсюджували серед молоді Івано-Франківської області. Про це повідомляюь в прес-службі прокуратури.

В ході досудового розслідування вилучено наркотичну речовину – марихуану в розмірі 10,54 г, психотропні речовини амфетаміну в розмірі 88,62 г, метилендіоксіметамфетаміну (МДМА – екстезі) у кількості 15 таблеток та прекурсорів у кількості 193,63 г, що відноситься до особливо великих розмірів.

Зловмисників звинувачують в організації та утриманні місця для незаконного виготовлення психотропних речовин з корисливих мотивів, незаконному виготовленні та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, незаконному придбанні, зберіганні прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин в особливо великих розмірах, незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті психотропних речовин, учинений повторно за попередньою змовою групою осіб у великих та особливо великих розмірах.

Наразі всіх учасників злочинного угрупування затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Зловмисників будуть судити за фактами вчинення кримінальних правопорушень, які передбачені частиною 2, частиною 3 статті 307, частиною 2 статті 313, частиною 2 статті 309, частиною 3 статті 311, частиною 2 стастті 317 КК України.

За вчинення вказаних злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Фото ілюстративне

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...