Мед Атлант

Лісівники Франківщини нагадують про сезон тиші

1 квітня у лісах Прикарпаття розпочався “сезон тиші”, який триватиме до 15 червня 2018 року.

Про це нагадує прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. Основною його метою є здійснення охорони середовища існування диких тварин на період їх масового розмноження.

Згідно чинного законодавства України під час “сезону тиші” забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою: пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Особи, які порушили вимоги щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин понесуть відповідальність за статтею 87 КУпАП, яка передбачає накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої господарської діяльності повинні забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Франківська поліція зняла ролик про своїх чотирилапих помічників. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...