Мед Атлант

На Коломийщині перенесли суд над чиновником, який хотів обманути державу на чотири мільйони

На Коломийщині будуть судити чоловіка, який взяв хабар розміром 200 тисяч гривень.

Обвинувачений житель села Старі Кути, Косівського району Івано-Франківської області, 1975 року народження підозрюється в тому, що він, працюючи на посаді начальника Сокирянської ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області, отримав неправомірну вигоду.

Посадовець, перебуваючи на території Чернівецької та Івано-Франківської областей, одержав від представника товариства з обмеженою відповідальністю неправомірну вигоду в загальній сумі 200 тисяч гривень. Ці кошти він вимагав за підписання позитивного висновку перевірки цього товариства про наявність у нього підстав для бюджетного відшкодування, а також за вирішення питання та забезпечення здійснення бюджетного відшкодування вказаному підприємству податку на додану вартість у сумі 4 309 559 гривень.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за частиною третьою статті 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 4 квітня відбулось судове засідання по даному кримінальному проваженню, у зв’язку із викликом свідків справу відкладено до 10:00 02 липня 2019 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...