Мед Атлант

Від Старого Угринова до Мюнхена: Франківськ підтримує зйомки фільму про Бандеру

Сьогодні, 5 квітня, у Івано-Франківську підписали меморандум про створення документальної кінострічки “Я, Бандера”.

Фільм “Я, Бандера” – спільна робота України та Німеччини. Стрічку зніматимуть не тільки в Німеччині, але і на Франківщині, у селі Старий Угринів.

Ідея створити таку стрічку виникла два роки тому. Я зрозумів, наскільки мало українці знають, хто такий Бандера. Для нас найголовніша ідея – розказати про Бандеру, як про людину. Ми хочемо, що цей фільм побачили по всій Україні і могли скласти свою думку про цю людину, – розповів продюсер фільму Олег Щербина.

Також творці фільму зазначили, що вони хочуть донести ідею патріотизму до тих людей, які не знають  про ті події.

Ми – батьківщина Бандери. Тому для нас важливо показати його людяність. Ми хочемо продемонструвати сучасникам ті події. Щоб вони мали можливість подумати, як би вони вчинили в тих обставинах. Адже Бандеру в ті часи багато хто засуджував, – розповів Руслан Марцінків.

Кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський підкреслив, що минулого року в Україні було знято 36 фільмів, а цього року – дев‘ять. Отже, українське кіно розвивається.

Зазначимо також, що для розвитку кіно в Україні було виділено 900 мільйонів гривень. Куди їх витратити, вирішать кінопродюсерські компанії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...