Мед Атлант

Мир починається в серці кожного з нас: франківцям розповіли про ідею розбудови миру на місцевому та національному рівні

Сьогодні, 10 квітня, представники організації «Карітас Івано-Франківськ» розповіли про свою дворічну діяльність у сфері миробудування.

Творці проекту «Об`єднуючи людей заради миру» мали на меті поширити ідею розбудови миру на місцевому та національному рівні. Всі заходи направлялися на згуртування громади, встановлення порозуміння між людьми, що постраждали від військового конфлікту на Донбасі – як учасників АТО та ООС, так і внутрішньо переміщених осіб, а також підтримка родин загиблих.

Отець Вололимир Чорній, керівник «Карітас Івано-Франківськ» розповів:

Сьогодні в нас завершення дворічної праці в цьому напрямку, але ми хочемо його продовжувати, бо живемо в час конфліктів. Ми знаходимо шляхи, як вийти з цього конфлікту, як дати мир людині. Тому видали посібник, покрокову інструкцію про те, як утверджувати мир в громадах.

Йдеться про книгу «Мир починається в серці кожного з нас», який презентували в рамках круглого столу. У ньому зібрати тренінги зі Школи миробудування, що організовував «Карітас» для лідерів громадських організацій по всій Украіні.

Також рамках проекту «Об‘єднуючи людей заради миру» проводилося соціально-психологічне консультування у вигляді індивідуальних бесід та групових занять. Відбувалися тренінги, школи миробудування, кіноклуби, дискусійні клуби та інше. Заходи проводилися в різних містах краіни, в тому числі і на Сході. Проект вже діє в 20 регіонах, в ньому було залучено близько 20 тис. людей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...