Мед Атлант

Мешканців Івано-Франківського геріатричного пансіонату потішили унікальною фотосесією

У Івано-Франківську стартував проект “Краса не має віку-2”: для мешканців геріатричного пансіонату провели унікальну фотосесію.

Мешканці старшого віку, які проживають у геріатричному пансіонаті, на один день стали справжніми фотомоделями, для них створили цікаві образи, підготували тематичні костюми, зробили відповідні зачіски та макіяж, інформують організатори проекту.

Ми, насамперед, хочемо привернути увагу до геріатричного пансіонату, нагадати людям, що у них є свої рідні батьки чи бабусі з дідусями, до яких варто зателефонувати чи прийти в гості, приділити їм більше уваги. Також ми запрошуємо усіх небайдужих долучитися до нашого проекту та стати названими онуками для самотніх літніх людей, – каже координатор проекту “STAY” Ілона Мурзова.

Протягом дня було створено 8 образів: диригента, письменниці, мольфарки, бійця УПА та інші. Згодом волонтери проведуть ще одну таку акцію, а завершиться проект “Краса не має віку-2” фотовиставкою у Фортечній галереї “Бастіон”.

Фотограф проекту Ігор Шерепот розповів, що вже вчетверте фотографує мешканців геріатричного пансіонату.

Найцікавіше – розпитувати їх про життя, про те, чим вони займалися раніше і поволі людина починає згадувати своє минуле, відкриватися. Іноді розповідають такі речі – просто не віриться, що таке могло з кимось відбутися насправді: і як кидало ними по світу, і як голодували, і як пережили дуже важкі моменти. Буває, дивишся на таку от бабусю-кульбабку, а виявляється, у неї було просто неймовірне життя, – зазначив Ігор Шерепот.

Як івано-франківські волонтери опікуються жителями геріатричного пансіонату, читайте у статті МІСТА“Стати онуком ніколи не пізно”.

Читайте також: Найстаршому учаснику програми STAY виповнилось 92 роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...