Мед Атлант

У Франківську поліцейські затримали чоловіка, який хотів пограбувати бібліотеку

Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловіку, який вчинив замах на викрадення чужого майна та проник в інше приміщення.

Розслідування встановило, що обвинувачений хотів обікрасти приміщення бібліотеки-філії №4 Івано-Франківської централізованої бібліотечної системи, що на вулиці Є. Коновальця, 132/а.

Інцидент стався влітку минулого року. Близько 02:00 години ночі чоловік прийшов до вхідних дверей бібліотеки та розбив склопакети вхідних дверей і незаконно проник всередину. Пізніше він побачив комп’ютерні монітори та вирішив їх викрасти. Обвинувачений переніс із читального залу три монітори марки “LG Flatron E 2051” до гардеробу, де залишив для того, щоб в подальшому винести із приміщення бібліотеки. Згідно з висновком експерта вартість моніторів становить 925 гривень кожен.

Коли чоловік побачив, що до бібліотеки під’їхав автомобіль патрульної поліції, він вирішив не доводити злочин до кінця і втекти. Однак покинути місце вчинення злочину не вдалось. Поліцейські затримали його в приміщенні бібліотеки.

В результаті протиправних дій Івано-Франківській бібліотечній системі попереджено нанесення матеріальної шкоди на загальну суму 2775 грн.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав та просив суворо не карати.

Суд визнав винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 – ч. 3 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Також суд зобов’язав чоловіка сплатити в дохід держави 4147 гривень за проведення експертиз.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали 32 учасників наркоугруповання з двома тоннами наркотиків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...