Мед Атлант

У кого з керівників державних компаній найбільші зарплати. Топ-30

Економічна правда” з’ясувала, які зарплати отримують топ-менеджери найбільших державних компаній.

Редакція розіслала запити до прес-служб 30 державних підприємств з проханням надати інформацію про рівень заробітної плати, встановлений для керівника компанії, з урахуванням окладу, премій та бонусів.

З 30-ти підприємств на запит ЕП відповіли лише 12, частина з яких порадила шукати інформацію про заробітну плату керівника на сайті НАЗК, і тільки у 7 підприємствах редакції надали вичерпну відповідь. Інші — проігнорували запит.

Тож частину інформації ЕП знайшла у деклараціях менеджерів на сайті НАЗК та в інших публічних джерелах.

Сюрпризів не сталось. З наявної на цей момент інформації, найбільш оплачуваним топ-менеджером держкомпанії залишається Андрій Коболєв.

У 2017 році ЕП опублікувала трудовий договір менеджера “Нафтогаза”, з якого стало відомо, що місячна заробітна плата Коболєва сягає більше 2 млн грн в місяць, а загальний річний показник становить 47,1 млн грн.

Цього року на запит ЕП прес служба Нафтогазу відповіла, що не може дати відповідь через “неналежно оформлений інформаційний запит”.

Декларації, яка б відображала рівень доходу керівника Нафтогазу, у Коболєва немає. Як він сам зазначає, менеджер не заповнює електронну декларацію, тому що знаходиться за межами дії відповідного законодавства. Разом з тим він визнає, що його місячна зарплата у цифровому вигляді — “це більше семи цифр після коми”.

З 2019 року Коболєв зобов’язався перераховувати всю свою заробітну плату з Нафтогазу на благодійність. За січень, лютий та березень він перерахував на благодійність 3,29 млн грн.

На другому місці за рівнем заробітної плати — керівник Укрзалізниці Євген Кравцов. За даними НАЗК, його річний дохід за 2018 рік становив 9,749 млн грн, що становить приблизно по 606,2 тис грн в місяць.

На третьому місці за рівнем заробітної плати — голова Енергоатома Юрій Недашковський, який керує Енергоатомом з 2014 року.  Його річний дохід від керівництва підприємством у 2018 році становив 7,266 млн грн, що в розрахунку на місяць становить 605 512 грн.

Читайте також: на Прикарпатті від початку року стягнули більше 17 мільйонів аліментів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...