Мед Атлант

ОСББ Брошнів-Осади можуть отримати кошти на енергоефективність від Євросоюзу

У Народному домі в Брошнів-Осаді пройшла робоча нарада із франківськими експертами щодо створення ОСББ з метою участі у міжнародних програмах із реалізації енергозберігаючих заходів.

Представник проекту «HOUSES» в Івано-Франківській області Леся Попелюх розповіла усім зацікавленим про нові можливості власників будинків, які уже створили ОСББ. Поради і рекомендації представника міжнародного проекту на стільки зацікавили мешканців багатоповерхівок, що уже під час наради люди заявили про створення ОСББ.

У реалізації проекту, за словами Лесі Попелюх, Програма розвитку організацій об’єднаних націй (ПРООН) опиратиметься на партнерські відносини з селищною радою і, що важливо, обов’язковою умовою для участі у проектах енергозбереження є співфінансування самих мешканців багатоповерхівок. Як виявилось за умовами проекту від 70% до 50% вартості робіт буде відшкодовано. Саме ця пропозиція неабияк зацікавила жителів Брошнів-Осади. Утеплення фасадів, заміна дахів, вікон, дверей – все це запропоновані нові можливості для ОСББ.

Головний спеціаліст Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Галина Гринюк розповіла, як створити ОСББ, дала фахові рекомендації і поради.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...