Мед Атлант

На відновлення собору Паризької Богоматері можуть піти десятиліття. ВІДЕО

На відновлення собору Паризької Богоматері можуть піти десятиліття.

Про це сказав архітектор Петер Фюссеніх, який займався відновленням Кельнського собору після Другої світової війни, – повідомляє Associated Press, пишуть “UA: НОВИНИ”.

У Соборі Паризької Богоматері зберігали реліквії, відомі під назвою Пристрасті Христові, до них входять фрагмент хреста, цвях і Священний терновий вінець.

Коли було збудовано Норт-Дам де Парі та які реліквії в ньому є – дивіться у сюжеті:

Коли було збудовано Норт-Дам та які реліквії в ньому є

На відновлення собору Паризької Богоматері можуть піти десятиліття.Про це сказав архітектор Петер Фюссеніх, який займався відновленням Кельнського собору після Другої світової війни, – повідомляє Associated Press.У Соборі Паризької Богоматері зберігали реліквії, відомі під назвою Пристрасті Христові, до них входять фрагмент хреста, цвях і Священний терновий вінець.Коли було збудовано Норт-Дам де Парі та які реліквії в ньому є – дивіться.

Опубліковано UA:Новини Вівторок, 16 квітня 2019 р.

Нагадаємо, що Нотр-Дам де Парі загорівся у понеділок, 15 квітня, ввечері. Вогонь охопив дерев’яні конструкції та риштування собору. За кілька годин завалилися дах і шпиль. Пожежу впродовж майже 9 годин гасили 400 пожежників. Один із рятувальників дістав опіки, він у тяжкому стані. Локалізували вогонь близько 4 ранку. На місце пожежі приїхав і президент Еммануель Макрон. Пожежу він назвав трагедією всієї країни. І пообіцяв – собор відбудують.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...