Мед Атлант

“Івано-Франківськ – місто героїв” – на Шевченка встановили анотаційну дошку лікарю Сергію Кахно

Сьогодні, 19 квітня, в Івано-Франківську на вулиці Шевченка,60 відкрили анотаційну дошку відомому лікарю-хірургу міста та України Сергію Кахно.

Ця локація є символічною, адже саме в цьому домі жив з батьками та виріс пан Сергій.

 

Сергій Кахно був головним хірургом області, заслуженим лікарем України.

“Мій чоловік прооперував сотні людей з нашої області і не тільки. Він присвятив все життя хірургії. Та попри все, його пам’ятають як добру та чуйну людину”, – розповідає дружина Тетяна.

Найвідомішим досягненням хірурга стало проведення в 1993 році першої в області малоінвазивної лапароскопічної операції.

“Він був великою людиною у всіх своїх проявах, завжди прагнув до всього нового”,- розповідає колега Сергія, лікар Коптської лікарні Процюк Володимир Павлович.

Малоініазивна лапароскопічна операція – це було справжнім відкриттям для нашої області, адже перша складна операція,яка була проведена без розрізу живота.

Анотаційну дошку символічно відкрили дружина Тетяна, син Віктор та міський голова Івано -Франківська Руслан Марцінків.

 

Довідково: Кахно Сергій Анатолійович – Заслужений лікар України, хірург-новатор, головний хірург Івано-Франківської області.

Народився 20 квітня 1948 року в м. Станіславів (сьогодні Івано-Франківськ).

В 1973 році закінчив Івано-Франківський державний медичний інститут. В 1976 році закінчив аспірантуру в Івано-Франківськом медичному інституті при кафедрі топографічної анатомії і оперативної хірургії.

До 1981 року – асистент кафедри загальної хірургії. 

З 1984 року по 1986 року Сергій Кахно виконував державну місію в Народній республіці Ангола. Нагороджений почесною грамотою генерального консула в м. Лобіта в НРА і похвальним листом муніципального госпіталю в м. Лобіту.

З 1986 року по 1993 рік  – завідуючий хірургічним відділенням в завідуючий хірургічним відділенням в Івано-Франківській міській лікарні № 1.

З 1993 року Сергій Анатолійович – головний хірург управління охорони здоров`я при Івано-Франківській ОДА.

В 1993 році Сергій Кахно провів першу в Івано-Франківській області малоінвазивну лапараскопічну операцію – холецистектомію.

В 1994 році – прийняв присягу державного службовця.

Сергій Кахно мав 17 свідоцтв про впровадження раціоналізаторських пропозицій.

В 1998 році указом Президента України за вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров`я, за впровадження сучасних методів діагностики і лікування та за високий професіоналізм Сергію Кахно присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України». 

З 2005 року Сергій Кахно працював завідуючим відділення малоінвазивної та пластичної хірургій Калуської центральної районної лікарні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...