Мед Атлант

У Франківську зростає захворюваність на кір серед дітей

В Івано-Франківську знову зросла захворюваність на кір. Про це повідомила на прес-конференції до тижня імунізації лікар-інфекціоніст Вероніка Васьків.

Так, уже захворіло 270 дітей. Від початку року більше двох тисяч українців захворіли на кір, а загалом зараз 40 тисяч хворих на кір в Україні. Від ускладнень кору цьогоріч померли 14 осіб. У зоні ризику цього захворювання перебувають всі. А дієвим засобом проти кору є вакцина, розповіла Галина Бенько, лікар-імунолог, експерт з дитячої імунології.

Зазначимо, з 24 по 30 квітня в Івано-Франківську пройде тиждень імунізації. Цьогоріч захід пройде під гаслом “Захистимося разом:#вакцини працюють!”

Головна мета – підвищити обізнаність франківців про імунізацію та вакцинацію, що є важливими для збереження здоров’я та життів.

“Вакцини рятують життя. Дуже актуально для України, бо у нас найнижчий відсоток щеплень і найвищий відсоток захворюваності на кір. Ще багато слід працювати, пояснювати, для чого необхідна вакцинація”, – зазначила Галина Бенько.

Найчастішим ускладненням після кору є пневмонія, каже Вероніка Васьків. Хворіють 90% невакцинованих дітей. Чому хворіють щеплені – питання складне. Важливе значення тут має зберігання вакцини й графік щеплення. У більшості задокументованих випадків захворювання на кір – щеплення не робили або робили тільки раз.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...