Мед Атлант

В поліції розповіли, за якими схемами на Франківщині працюють телефонні шахраї

Буквально на днях, на Івано-Франківщині шахраї обдурили трьох жінок.

Так, 50-річна мешканка Луганської області, перебуваючи у Франківську, позбулася 16 тисяч гривень через свою легковажність. Жінка повідомила правоохоронця, що на її мобільний пристрій зателефонував чоловік та представився працівником банку. Сказав, що з банківським рахунком виникли проблеми та для їх вирішення необхідна персональна інформація. Дізнавшись всю конфінденційну інформацію, зловмисник зняв всі гроші з рахунку потерпілої.

Аналогічні випадки трапилися з 30-річною франківкою, яка втратили 5000 гривень, і 20-річною кал ушанкою, яка позбулася 2 900 гривень. За фактами шахрайських дій слідчі розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 Кримінального кодексу України.

Володимир Цибульський, начальник відділу УКР ГУНП в області, розповів, які є найпоширеніші схеми обману.

“Шахраї телефонують до людей, випитують реквізити банківських карт, а потім без їх відома знімають кошти. Щоб цього не допустити не треба повідомляти ці дані в жодному разі, не називати код, який приходить через смс, – наголосив він. – Найчастіше ці люди представляються працівниками Ощадбанку і Приватбанку”.

Складність таких злочинців у тому, що дзвонять з інших регіонів і номер використовується лиш для одного-двох дзвінків.

Другим найпоширенішим випадком у нас в регіоні є замовлення товару через Інтернет. Злочинці виставляють товар, якого фактично не існує, і коли людина домовляється про купівлю, вимагають завдаток, а потім просто зникають.

Почастішали випадки шахрайства щодо розмитнення автомобілів.

“Знаходять в Інтернеті незрозумілих людей, які пропонують послуги з розмитнення авто, називають картки і туди люди скидають кошти”, – зазначив Цибульський.

Ну й досі актуальною залишається афера, коли по телефону повідомляють, що з вашими родичами буцімто щось трапилося і аби все владнати, терміново потрібні гроші.

Шановні прикарпатці, будьте пильними – не довіряйте шахраям, які під різними приводами намагаються заволодіти вашими грошима.ВІДЕО

Опубліковано Поліція Івано-Франківської області Вівторок, 23 квітня 2019 р.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...