Мед Атлант

На Франківщині помер митрофорний протоієрей Дмитро Гірняк. ФОТО

Сьогодні, 25 квітня,  на 63 році життя та 38 році священичого служіння упокоївся в Бозі митрофорний протоієрей Дмитро Гірняк – протопресвітер Солотвинського протопресвітеріату.

Протоієрей Дмитро Гірняк народився 7 листопада 1956 року в смт. Солотвино Богородчанського району. Після закінчення місцевої школи виконував обов’язки дяка, а після демобілізації з війська розпочав навчання в Духовній семінарії, – повідомляється на сайті Івано-Франківської архієпархії.

Дияконські свячення отримав 28 липня 1981 року, а ієрейські – 19 серпня того ж року. Відтак розпочав свою душпастирську працю спершу в селі Черче Рогатинського району, а опісля – в селах Богородчанського району. Основним місцем служіння для нього стали парафії Воздвиження Чесного Хреста в селі Раковець та Чуда Святого Архистратига Михаїла, що в селі Кривець Солотвинського протопресвітеріату. Виконув обов’язки протопресвітера.

За активне та ревне душпастирське служіння був нагороджений високими церковними нагородами: 30 січня 1986 року – золотим хрестом з прикрасами, 22 жовтня 1997 року – митрою.

Похоронні богослужіння відбуватимуться в с. Раковець.

25 квітня (четвер)

17:00 год. – Панахида в хаті померлого та перенесення тіла до храму (с. Раковець)

18:00 год. – Утреня Страстей – храм Воздвиження Чесного Хреста (с. Раковець)

21:00 год. – Чин священичого парастасу – храм Воздвиження Чесного Хреста (с. Раковець)

26 квітня (п’ятниця)

09:00 год. – Чин священичого похорону – храм Воздвиження Чесного Хреста (с. Раковець)

Читайте також: франківський митрополит і архієпископ Володимир здійснив Чин обмивання ніг 12 священикам. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...