Мед Атлант

В Івано-Франківську працюватимуть інспектори з паркування

Сьогодні, 25 квітня, на сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли рішення щодо роботи інспекторів з паркування.

Таке нововведення передбачає закон, який почав діяти наприкінці вересня того року. Закон дозвлояє органам місцевого самоврядування власноруч штрафувати за незалежну зупинку, автомобілів та евакуйовувати їх.

Олег Ганчак зазначав “Західному кур’єру“, що в інспекторів буде два напрямки роботи. Перший – слідкувати за дотриманням правил зупинки, стоянки і паркування транспортних засобів, а другий – перевіряти сплату послуги з паркування на майданчиках для паркування.

Для того, щоб усе відбувалось прозоро, інспектори з паркування повинні мати відеокамери і пристрої, які друкуватимуть протоколи про адмінпорушення та чеки штрафів, а також пристрої для їх оплати, – розповідає О. Ганчак. – Буде планшет, буде фото- , відеофіксація порушення. Інспектор надсилає це юристу-оператору, який має електронний цифровий підпис і захищеними каналами зв’язку зв’язується з поліцією. З поліції він отримує інформацію про власника транспортного засобу, бо, що важливо, – протокол за порушення правил паркування складатимуть на власника, – і він автоматично підпадає під сплату штрафу. Якщо штраф оплатити протягом 10 банківських днів, то діятиме 50% знижка.

Копію повідомлення про штраф за порушення, зафіксовані на камеру, залишатимуть на лобовому склі автомобіля. Загалом законом передбачено 16 випадків неправильного паркування, за які можуть накладати штрафи. Також чітко прописані випадки, коли саме транспортний засіб створює небезпеку для дорожнього руху і його можуть евакуювати. А також, відповідно до вимог Правил дорожнього руху, – на пішохідних переходах та 10 м від них чи від проведення дорожніх робіт, або в’їздів-виїздів з прилеглих територій.

Якщо неправильно припаркований транспортний засіб створює аварійну ситуацію, розмір штрафу складатиме 680 гривень. Якщо порушує правила паркування і створює загрозу для безпечного руху – 510 гривень, а якщо просто порушує правила паркування, зупинки і стоянки – 225 гривень. Штрафи надходитимуть до міського бюджету, – уточнював Олег Ганчак.

Читайте також: паркувальна реформа: що і коли зміниться.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...