Мед Атлант

Баба Доцька поділилася рецептом паски

Прикарпатська пародиска Баба Доцька поділилася рецептом паски.

Про це гумористка написала у Facebook.

Ми з меренджерками вчера напекли пасок. Файні, правда? Я печу паску за рецептом Дарії Цвек, але трошка змінюю його під себе, – зазначила Баба Доцька.

Отож рецепт паски від Баби Доцьки такий. Для паски треба: 1 кг муки, 2 шклянки молока, 200 гр цукру, 10 жовтків, 100 г дріжджів, 0,5 чайної ложки солі, 200 гр масла або олії, ванілін, родзинки. Опара: в 2 шклянках теплого молока розвести дріжджі, додати ложку цукру і три столові ложки муки. Поставити опару в тепле місце аби підійшла. Жовтки розтерти з рештою цукру (маса має побіліти).

До борошна влити опару, додати жовтки з цукром, сіль, ванілін і місити тісто до появи пухирців. Тісто має бути еластичне, легке і не липнути до рук і миски. Далі додати розтоплене масло або олію, родзинки і ще раз вимішати тісто. Дати тісту підійти в два рази. Перемісити і дати підійти ще раз. Форми змастити і наповнити на 1/3, дати підійти в два рази. Випікати при 200 градусах до готовності (пробувати сірником).

І ше маю такий секрет: би легше було місити тісто – треба руки і миску троха змастити олією, – поділилася секретом вмконавиця.

Фото: Баба Доцька.

Нагадаємо, учора Баба Доцька оприлюднила новий кліп-пародію “Зачепило”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...