Мед Атлант

“На заробітки”: двоє китайців відправляли українок в сексуальне рабство

В Одесі заарештували двох китайців за відправку українок до Пекіна для сексуальної експлуатації.

Зовнішність дівчат оцінювали за фотографіями, надісланим через Інтернет, повідомляє “УНІАН“.

Як повідомила УНІАН прес-секретар прокуратури Одеської області Інна Верба, за клопотанням прокуратури іноземці взяті під варту ввечері 28 квітня. В рамках протидії торгівлі людьми одеські правоохоронці запобігли відправленню до Китайської Народної Республіки молодих жінок.

Зокрема, в ході слідчо-оперативних заходів 27 квітня в аеропорту “Бориспіль” затримано 24-річного громадянина Китаю, причетного до організації каналу торгівлі людьми, а його 44-річного співучасника викрили в Одесі.

Як зазначила прес-секретар, в “Борисполі” з 24-річним підозрюваним було 5 дівчат, які мали полетіти “на заробітки” до Пекіна. Зовнішній вид українок вербувальники оцінювали попередньо – з фото з портфоліо дівчат.

За надання інтимних послуг у закладах Китаю їм обіцяли заробітну плату у 200-400 доларів, проживання та харчування. Після затримання цей зловмисник доставлений до Одеси, де обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО, – розповіла Верба.

В якості альтернативи судом визначено заставу: 44-річному чоловікові – 576 тисяч гривень, його спільнику – понад 1 мільйон гривень. Застави наразі не внесено.

Нагадаємо, що на Прикарпатті півночі розшукували п’ятьох киян.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...