Мед Атлант

Франківські бійці ММА мають шалений потенціал – директор Федерації змішаних єдиноборств

Вчора, 5 травня до Івано-Франківська з робочим візитом завітав директор Федерації змішаних єдиноборств Антон Бланк.

Спеціально для видання МІСТО Антон Бланк та голова Івано-Франківської обласної Федерації змішаних єдиноборств ММА України Андріан Петрущак розповіли про те, як розвивається цей вид спорту на Прикарпатті, та які визначні події очікують на франківських бійців.

Що таке ММА? Змішані єдиноборства – це спорт, який включає в себе комплексну підготовку. Тобто, якщо ви займаєтеся боксом, то це більш динамічне навантаження. Якщо боротьбою – то більш статичне. ММА включає в себе і те, і інше. Тобто, якщо людина хоче гарно виглядати, бути впевненою в собі, вміти себе захистити чи просо гарно почуватися, то ММА – універсальний засіб для цього. Дівчата будуть гарно виглядати, через комплексну підготовку та навантаження. Для хлопців це також крутий засіб швидкого схуднення, адже жири швидко спалюються. Окрім того, це вміння захистити себе у будь-якому положенні, – розповідає Бланк.

В кінці цього року, 20 грудня, буде проходити перший Чемпіонат по змішаних єдиноборствах ММА серед воїнів АТО.

Я приїхав до Івано-Франківська, щоб обговорити всі деталі по організації цього турніру. Організаторами заходу виступає Міська асоціація учасників АТО та Івано-Франківський обласний відокремлений підрозділ федерації змішаних єдиноборств України. Захід буде проходити в Івано-Франківську, – додає Антон.

Окрім того під час зустрічі було обговорено розвиток ММА в Івано-Франківській області.

У вас є хороші школи, хороші тренери та спортсмени. Один з них, Владислав Джус, буде представляти Україну від молодіжної збірної на чемпіонаті Європи в Римі. У нас була зустріч з головою ОДА, і ми обговорили можливість поїздки спортсмена на Чемпіонат, адже, все таки, це перший спортсмен, який буде представляти Франківськ на міжнародній арені. У вашого міста великий потенціал. Я думаю, що незабаром ваше місто зробить великий прорив, – розповідає директор Федерації.

В Івано-Франківську є багато спортсменів, але наразі всього один пройшов відбір на участь в Чемпіонаті Європи.

Владислав Джус, франківець, фіналіст Чемпіонату України

Владислав став фіналістом Чемпіонату України зі змішаних єдиноборств серед молоді у віковій групі 18-20 років. Саме так він потрапив у збірну України. А насправді, у нас є дуже багато талановитих спортсменів, і найближчим часом в збірній України буде не один наш спортсмен, а набагато більше, – додає Андріан.

Якщо брати до уваги любительські змішані єдиноборства, то цього року то безліч наших спортсменів стали призерами Чемпіонатів України у різних вікових групах, а також виграли регіональні змагання.

У нас чималі досягнення на професійному рівні. Наші спортсмени буквально за невеликий період часу виграли декілька професійних поєдинків в Польщі та серйозний професійний поєдинок в Чехії, – коментує голова обласної Федерації.

Кожне змагання, це великі затрати сил та коштів.

Ми провели робочу зустріч з Олександром Сичем. Я гадаю, що зараз у бійців Івано-Франківської області з’явиться серйозна підтримка, і результат вашої збірної у наступному році буде вищим, і не тільки один спортсмен з Франківська буде представляти збірну на міжнародному рівні, – каже Бланк.

Назар Кішак, Олександр Сич, Антон Бланк, Андріан Петрущак

ММА у Франківську стикається з декількома труднощами. Насамперед це фінансування. Окрім того це погана інформаційна підтримка та нестача кадрів.

У нас багато чемпіонів та багато поясів, але люди про це чомусь не знають. ММА в Україні розвивається і люди мають про це знати, – ділиться Петрущак.

Іван Вульчин, франківець, титулований чемпіон

Якщо вони будуть знати про досягнення наших хлопців, то в них також виникне бажання займатися цим видом спорту, бо це перспективно.

Змішані єдиноборства зараз – це спорт номер один в світі за темпами розвитку. Люди мають знайти про перемоги Франківських бійців та хотіли віддати своїх дітей саме на цей вид спорту,  – додає Бланк.

Багато людей мають хибну думку з приводу того, що це небезпечний вид спорту. На Чемпіонаті Світу було більше 600 поєдинків і після кожного з них біці проходили медичне обстеження. Всесвітня федерація після завершення Чемпіонату виставила результати огляду, і жоден боєць не отримав серйозної травми.

Тобто, якщо порівняти футбол чи бокс та ММА, то рівень травматичності не можна навіть наблизити один до одного. Так само кількість смертельних випадків у боксі просто космічно вища за ММА. У людей сформувалася хибна точка зору через асоціації з першими поєдинками. Тільки на початку розвитку цього виду спорту, або як його ще тоді називали «бої без правил», справді не було жодних обмежень та було багато крові. З часом все еволюціонувало. Почали з’являтися правила, кваліфіковані судді та тренери. Дехто з людей ще пам’ятає перші бої, саме тому не досить прихильно ставляться до цього виду спорту, – пригадує Бланк.

Іван Вульчин

У Франківську на даний час є достатня кількість клубів, куди можна прийти та записатися на заняття зі змішаних єдиноборств.

В першу чергу, потрібно обирати клуб за результатами спортсменів, звертати увагу на їхню кваліфікацію. Не потрібно іти туди, де з тебе зроблять просто «м’ясо», і нічого не навчать. Вибирайте клуб по досягненням тренерів та їхніх учнів. Є школи та клуби, які асоційовані з Федерацією, і тим самим, це підтверджує їхній професіональний рівень. Тренери мають відповідати певному рівню, – коментує Назар Кішак, член правління Івано-Франківської міської асоціації учасників АТО.

Змішані єдиноборства – це такий вид спорту, в якому не обов’язково когось бити. Тут багато варіантів розвитку поєдинку. Саме тому ризик отримати травму тут мінімальний.

 

У минулому році дві аматорські федерації ММА об’єдналися, щоб разом іти до олімпіади і утворили одну Всесвітню федерацію, в яку входять більше 100 країн.

У 2018 році восени був проведений перший об’єднаний Чемпіонат Світу.

Чемпіонат України ми вирішили провести за новими правилами і спеціально для цього навчали суддів та атестовували їх. Окрім того, на Чемпіонат ми запросили головного суддю Всесвітньої об’єднаної федерації Марка Годдарта, який є одним з кращих суддів світу, та який судив поєдинки багатьох зірок UFC, до прикладу бій Конора. Також ми запросили голову Всесвітньої федерації Керріта Брауна, щоб вони проекзаменували роботу, яку ми провели за рік та підказали, як рухатися далі. Їм все сподобалось, і тепер Україна займає своє місце серед світового ММА, – директор Федерації.

Керріт Браун, Марк Годдарт, Назар Кішак

Керріт Браун (президент IMMAF) та Марк Годдарт (рефері UFC) прокоментували проходження Чемпіонату України зі змішаних єдиноборств ММА 2019. #mmaukr #mmafederationukraine #sportukraine #ukrainemma #mmaukraine #ukrainesport #mmaukr_champ #mmaukr_team #ukrainenews #immaf #wmmaa #xsportua

Опубліковано National MMA Federation of Ukraine Вівторок, 9 квітня 2019 р.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...