Мед Атлант

Як Коломия на фестивалі “Писанки” гуляла. ФОТО

У Коломиї 4-5 травня відбувся Всеукраїнський відкритий фольклорний фестиваль «Писанка», який цього року проходив в рамках ІV Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір», повідомляє Коломийська міська рада.

Близько 1800 осіб взяли участь у фестивалі, серед них 1500 учасників колективів народної творчості, 100 писанкарів, 150 учасників конкурсу писанкового розпису та 50 майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

4 травня в міському палаці культури «Народний дім» відбувся конкурс писанкового розпису за участю майстрів та учнів з позашкільних навчальний закладів та закладів середньої освіти з Івано-Франківської, Хмельницької, та Тернопільської областей, Києва.

В національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім.Й.Кобринського відбувся круглий стіл «Мистецтво писанки: традиції і виклики сучасності» за участю майстрів писанкового розпису, мистецтвознавців, науковців, працівників музею.

4 травня о 14:00 годині на сцені перед Музеєм писанкового розпису виступили міністр культури України Євген Нищук та начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Федорак.

Мистецьку програму першого фестивального дня розпочали мистецькі колективи та солісти з Івано-Франківської, Київської, Чернігівської та Хмельницької областей.

У рамках фестивалю «Писанка» відбулася виставка-продаж творів декоративно-ужиткового мистецтва. Мешканці та гості міста мали змогу придбати вишиванки, гуцульські писанки, вироби з кераміки.

З 18:00 години розпочалась розважальна програма «Коломийська забава», в якій взяли участь солісти вокально-естрадної студії «Star dream» МПК «Народний дім», вокальної студії «Зорепад» та творчі колективи Коломиї.

Завершився перший фестивальний день яскравим виступом київського гурту «Шпилясті кобзарі».

5 травня о 13:45 годині представники міської влади, учасники та почесні гості фестивалю святковою ходою пройшли від міської ратуші до сцени на площі перед Музеєм писанкового розпису, де і відбувалися основні мистецькі заходи фестивалю.

З благословенням до учасників і гостей фестивалю звернулися правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ Преосвященний Владика Василій Івасюк та керуючий Коломийською єпархією ПЦУ Преосвященний Владика Юліан.

О 15:00 годині в Музеї писанкового розпису народні майстри с.Космач Косівського району презентували своє творче мистецтво.

Впродовж дня гостей фестивалю великодніми гаївками вітали хореографічні, хорові, музичні та фольклорні колективи  народної аматорської творчості з Івано-франківської, Київської, Чернігівської та Хмельницької областей.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...