Мед Атлант

Винуватці отруєння на Коломийщині можуть сісти за ґрати на три роки

Коломийська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом масового отруєння в готельно-розважальному комплексі “Вербіж” за ч. 1 ст. 325 (“Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням”) Кримінального Кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.
Нагадаємо, що 4 травня цього року під час святкування весілля в готельно-розважальному комплексі “Вербіж”, що на Коломийщині, отруїлися гості. У них виявили гостру кишкову інфекцію. Станом на 9:00 10-го травня кількість госпіталізованих до Коломийської інфекційної лікарні із діагнозом “гострий гастроентероколіт” становило 27 людей, серед них 4 дітей.
У вказаному закладі за участю спеціалістів управління Держпродспоживслужби у Коломийському районі проведено огляд місця події та відібрано відповідні взірці для подальшого проведення експертного дослідження й призначення експертиз.
Також спеціалісти відібрали  змиви на бактерії групи кишкової палички,  проби води з локального водопроводу закладу, взірці продуктів харчування для лабораторного дослідження. На кишкову групу інфекцій обстежено  14 осіб.
Зараз триває досудове розслідування. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів  доходів громадян,  або  арешту на строк до шести місяців,  або обмеження волі на строк до трьох років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...