Мед Атлант

Український кінофільм “Міф” про загиблого Василя Сліпака переміг на кінофестивалі у Португалії

Український фільм “Міф” про оперного співака Василя Сліпака визнаний найкращою документальною стрічкою на фестивалі “Figueira Film Art” у Португалії.

Кінострічка розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям, який вирішив стати добровольцем, інформує “Тиждень. UA”.

Дякую Португалії за таку нам дорогу, важливу перемогу, тому що в нашій країні вже п’ятий рік іде війна, і наш головний герой загинув на тій війні, хоча був досить відомим у світі оперним співаком… Він ішов на цю війну з любов’ю, з любов’ю до цієї країни, щоб любов перемагала зло, війну”, – розповідав режисер Іван Ясній під час вручення нагороди 2 вересня.

Також режисер нагадав про засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування в середині травня.

Стрічка “Міф” була створена за участі режисера Леоніда Кантера, який, за даними поліції, скоїв самогубство 4 червня 2018 року.

Кінострічка розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом, який вирішив стати добровольцем. Із 2015 року він брав участь у бойових діях на Донбасі, загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського на Донеччина.

Нагадаємо, Василь Сліпак був солістом в Паризькій національній опері. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України. Із 2015 року воював на Донбасі. Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області. 20 лютого 2017 року Президент Петро Порошенко посмертно присвоїв Василю Сліпаку звання героя України. 10 квітня 2017 Порошенко вручив Зірку Героя України батькам загиблого добровольця.

Читайте також: У Франківську презентували документальну стрічку “МІФ”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...