Мед Атлант

75% сімей Франківщини мають лиш одну дитину – статистика до Міжнародного дня сім’ї

15 травня – Міжнародний день сім’ї. До цієї дати головне управління статистики в області підготувало відомості вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Івано-Франківщини.

За наданою інформацією, у 2018 році на Прикарпатті налічувалося 449,7 тис. домогосподарств, або 3% від їх загальної кількості в Україні. Майже 55% домогосподарств нашої області проживають у сільській місцевості, решта – у міських поселеннях. Кожна шоста родина мешкає в обласному центрі. Середньостатистична прикарпатська родина складається з трьох осіб.

Більше третини родин нашого краю (36,8%) мають у своєму складі чотирьох осіб і більше, 26,3% – трьох осіб, 23,8% – двох осіб. Серед регіонів країни Івано-Франківщина посідає друге місце (після Закарпатської області) за часткою багаточисельних родин (з чотирьох і більше осіб).

Серед домогосподарств без дітей кожне четверте – одинаки, з яких 70% – особи непрацездатного віку.

Майже половина (47,8%) родин області мають дітей віком до 18 років. З їх числа три чверті (74,8%) виховують одну дитину, 20,9% – двох, решта – трьох дітей і більше. Діти у віці 3-6 років є у складі 43,9% сімей. Кожне четверте домогосподарство виховує дітей віком 7-13 років, кожне п’яте  – віком до 3 років та 14-15 років. За часткою родин з дітьми область посідає п’яте місце серед регіонів держави.

Умови та рівень життя домогосподарств з дітьми значною мірою залежать від кількості дорослих осіб у їх складі. Більше половини сімей нашого краю мають у своєму складі трьох і більше дорослих осіб, 42,9% – двох, 5,2% – тільки одну дорослу особу.

На благополуччя та добробут родини впливає наявність та кількість працюючих осіб у їх складі. За отриманими даними, дві працюючі особи є у складі половини родин нашого краю, одна – у 40,2%, троє і більше осіб – у 9%. Загалом, працюючі особи є у складі майже 80% домогосподарств області. За цим показником серед регіонів країни область посідає друге місце (після Закарпаття).

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...