Мед Атлант

Як діти з усіх куточків України і поліцейські “одягали” Україну у вишиванку. ФОТО/ВІДЕО

Діти з різних регіонів держави, серед яких – і діти-переселенці з тимчасово окупованого Криму, розмалювали частини великої мапи України в кольори та орнаменти, притаманні своїй області.

Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції Українинапередодні Дня вишиванки «пазли» з кожного регіону привезли до столиці, де малеча зібрала всі частинки  та склала мапу єдиної України. 

Проект «Єднаємо барви України» стартував на Закарпатті. Він був започаткований за ініціативи ювенальної поліції Закарпатської області та Національної поліції.

В рамках проекту діти із Закарпаття виготовили карту України, розділили на частини та направили кожну частину до окремої області. 

Діти з різних куточків країни розмалювали деталі-області в кольори та візерунки орнаменту, притаманного їхньому регіону. Після цього всі «пазли» доправили до столиці, де діти склали мапу єдиної країни, одягненої у вишиванку. 

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що землі України у різні часи належали до різних держав, а українці опинялися у поневоленні. Проте упродовж усієї історії українського народу вишиванка залишалася «генетичним кодом» української нації. 

Читайте також: як в центрі Галича малюють вишитий рушник на бруківці. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...