Мед Атлант

На Вічевому майдані франківці здають тести на ВІЛ. ФОТО

Сьогодні, 17 травня, у середмісті Франківська стартувала акція “Не дай СНІДу шанс”. Тут, зокрема, кожен з бажаючих може пройти швидкий тест на ВІЛ.

“Сьогодні ми проводимо тестування населення міста швидкими текстами, які точні більш, ніж на 90 відсотків”, – розказує організатор заходу Олександр Гринь .-  Окрім того ми ознайомлюємо людей зі шляхами зараження різними хвороба та розказуємо, як цього уникнути. Багато хворіб передаються статевим шляхом, через ризикову поведінку, вживання наркотиків ін’єкційним шляхом. Саме тому два рази на рік ми проводимо таку акцію та показуємо людям, що кожен сімейний лікар може також допомогти вам пройти тест та за декілька хвилин дізнатися результати”.

21 травня така ж акція буде в Коломиї, 23 – в Калуші.

“Статистика в нашій області не є загрозливою. В центрі на обліку стоїть більше 1000 людей, але кожен другий не знає про свій діагноз, – каже один з учасників акції Станіслав. – Я теж є представником медицини і вважаю, що це добре – бути впевненим у своєму здоров’ї. Останній раз я проходив тест ще 5 років тому”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...