Мед Атлант

Прикарпатська письменниця перемогла у відомому літературному конкурсі

У рамках Чендей-фесту в Ужгороді нагородили шістьох лауреатів літературного конкурсу Івана Чендея.

Серед переможців також є прикарпатська письменниця. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фестиваль цьогоріч провели вдруге — його започаткували в минулому році до 95-річчя письменника Івана Чендея задля популяризації його імені та відкриття нових імен в українській літературі. Цьогоріч ми отримали 280 рукописів, із них відібрали шістьох переможців. Вони отримали першу, дві другі та три треті премії. У конкурсі взяли участь письменники з усієї країни, також з Іспанії та Ізраїлю, – сказав голова благодійного фонду імені Івана Чендея Іван Трещак

Як розповіли організатори конкурсу, літературний конкурс імені Івана Чендея — це конкурс рукописів, конкурс малої прози. За перші місця для переможців цьогоріч були передбачені грошові премії — у розмірі 5, 4 та 3 тисяч гривень за місця із першого по третє. Переможця, власника першої премії нагородили також спеціальним призом — медаллю із теракоти із портретом Івана Чендея, авторства відомого закарпатського скульптора Богдана Коржа.

Переможницею цьогорічного конкурсу стала Богдана Ковалюк з Івано-Франківська, яка написала оповідання “Святий вечір”.

Довідково:

Іван Чендей — відомий український письменник, жив та працював на Закарпатті, лауреат Шевченківської премії, відомий як кіносценарист культового фільму “Тіні забутих предків”.

Богдана Михайлівна Ковалюк — українська поетеса, що публікується під псевдонімом Власта Власенко. Закінчила восьмирічну школу в рідному селі, середню школу в Солотвині. Для здобуття вищої освіти в 1990-му році відправилась у Львів. Випускниця філологічного факультету Львівського Державного університету.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...