Мед Атлант

Як “Мами Прикарпаття” перевірили якість харчування в одній із шкіл міста

Сьогодні, 20 травня громадська організація “Мами Прикарпаття” разом із Держпродспоживслужбою перевірили якість харчування у ЗШ№ 19 Івано-Франківська.

Про перевірку повідомила Мар’яна Вершиніна – голова ГО “Мами Прикарпаття” у Facebook. Разом з батьками та журналістами відбувся огляд приміщення їдальні під час сніданку учнів початкових класів.

Перевірка зафіксувала негативні моменти:

Більшість посуду має тріщини та не зовсім чистий, столові прибори криві, стіни вкриті чорним і жирним нальотом, у котлеті наявні хрящі. У буфеті випічка (булочки) розташована поряд із коробкою для грошей (не зовсім добросовісне сусідство). Щодо наявності води у їдальні, то вона була, але відсутні чашки чи/та стакани (пізніше винесли чашки і в нашій присутності наносили дату на графини), – йдеться у дописі.

Варто відзначити позитив. Так, їжа була тепла, макарони добре званері (не розварені), смачні. Були салати зі свіжих овочів. Помітні зміни на лінії роздачі їжі (зроблений ремонт). 

Закликаю батьків частіше відвідувати шкільні їдальні, бо це позитивно впливає на надання послуги. Також є бажання запровадити Нове шкільне харчування I Cult Food в одній із шкіл нашого міста. Готова разом з керівництвом навчального закладу, підприємцем та батьками спільно працювати у цьому напрямку, – зазначила Мар’яна Вершиніна.

Читайте також: На Прикарпатті вилучено 571 кг неякісних продуктів, призначених для дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...