Мед Атлант

Як прикарпатці на прощу до Зарваниці ходили. ФОТО

Щорічна проща вірних і духовенства Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ до відпустового місця Зарваниці, що на Тернопільщині, відбулася учора,  19 травня, і зібрала декілька тисяч прочан з різних куточків Прикарпаття, повідомляє прес-служба Івано-франківської єпархії УГКЦ.

Ще на початку кульмінаційного моменту прощі – Архієрейської Божественної Літургії, Митрополит Володимир Війтишин закликав усіх до спільної молитви за мир та спокій в Україні, а також за всіх тих, хто постраждав в наслідок неоголошеної війни на сході.

Звертаючись до чисельного люду під час проповіді, Митрополит Володимир роздумував над історією з сьогоднішнього Євангеліє, яка стосувалася оздоровлення розслабленого. За словами Владики, всі чуда Ісуса Христа – свідчать нам про велику Божу любов.

«Історія оздоровлення розслабленого дуже повчальна. Вона вказує, що бувають випробування нашої віри. Тому наша віра повинна тримати нас напоготові до всіх тих несподіванок, якими обдаровує нас життя», – мовив Архієрей.

Прочани, що прибули з усіх протопресвітеріатів архієпархії, мали змогу отримати повний відпуст приступивши до св. Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

Після спільної молитви вірні також мали нагоду відвідати неймовірний Український Єрусалим – комплекс, який вміщає у собі копії найбільших християнських святинь Святої Землі. До комплексу входять: Голгофа – гора, на якій розп’яли Ісуса Христа; Оливний город, де Ісус молився перед арештом; Сходи Покаяння (Святі сходи), якими Ісус Христос підіймався на суд до Пилата. Посередині розміщена купіль Ветезда, де оздоровлювалися хворі. Справа знаходяться Левові (Ліонські) ворота, одні з воріт, які ведуть у місто, та Вежа Давида, яку продовж століть ніхто не зміг підкорити, і яка є символом нескореності народу. Центральною спорудою комплексу є копія Гробу Господнього.

Усе місце оточене мурами, які відображають оборонні мури Єрусалиму. Відкриття та освячення комплексу відбулося 27 серпня 2018 року.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...