Мед Атлант

Через сильні повені на Франківщині можуть поширитися інфекційні захворювання: як вберегтись

Через сильні повені на Франківщині можуть поширитися інфекційні захворювання. Адже вода розмила вміст гноївок і вигрібних ям.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби в області.

Вживаннясирої некип’яченої води і недоброякісних продуктів загрожує виникненню водних епідемій та харчових отруєнь, ознаками яких є: блювота, діарея, біль в животі, підвищена температура тіла, – йдеться у повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області пропонує дотримуватись наступних порад з метою попередження епідемічних ускладнень:
 Для пиття і приготування їжі – використовувати воду питну бутильовану воду або з централізованих джерел водопостачання.
 НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з забруднених джерел водопостачання.
 НЕ пити сиру, непереварену воду. Для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і проварена, для пиття та приготування їжі мати з собою запас води питної.
 При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою. При споживанні дітьми – обдати окропом.
 При харчуванні у непристосованих умовах виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском.
 Перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов’язково мити руки з милом.
 Обов’язково мити руки після відвідування туалетів.
 У зв’язку з випадками підтоплень громадських та індивідуальних криниць, трубчатих колодязів необхідно зробити наступне.

Читайте також: на Франківщині через негоду деякі населені пукти залишилися без газу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...