Мед Атлант

У Франківську урочисто відкрили пам’ятник Герою України. ФОТО

Сьогодні, 23 травня, у Франківську біля гімназії №2 урочисто відкрили пам’ятник Герою України.

Пам’ятник розташували на вулиці Шухевичів. На урочисте відкриття зібрались десятки людей. Початок відкриття супроводжувався грою оркестру. Усі присутні співали гімн України.

Відкрити пам`ятник запросили мера міста Руслана Марцінківа, народного депутата Олега Тягнибока та голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдана Боровича і архітектора пам’ятника Ігора Семенюка.

Потім священники почали освячувати пам`ятник. Під час служби священників почався дощ. Представники влади поклали квіти до пам`ятника Романа Шухевича.

Тягнибок звернувся до всіх присутніх, щоб ті пам’ятали та не забували минулого.

Теперішня влада, яка зовсім не хоче говорити про національну пам`ять. Вони починають вже нав’язувати чужі для нас цінності. Я хочу, щоб перш за все ми пам’ятали, що ми ніколи не дамо спаплюжити наших героїв та національну пам’ять. Це для нас потрібно. Я хочу, щоб вони це пам’ятали, що в Україні, в нації українців ніколи не буде того, що якісь люди поприходять зможуть переписати українську історію. Вони хочуть повернути “совєтське” минуле. Ми не дамо їм цього зробити. Ми завжди будемо пам’ятати і шанувати наших героїв, -зазначає народний депутат Олег Тягнибок.

Міський голова зазначив, що близько 30 родин Івано-Франківська зазнали втрати своїх дітей, батьків та чоловіків. Також на заході вручили нагороди родичам бійців, які загинули в АТО. Також нагороди отримали поліцейські та солдати, які зараз боронять кордони України.

Саме тут, де знаходиться гімназія №2 імені Шухевича нам вдалось встановити такий пам`ятник. Відкриття пам`ятника – це знак по всій Україні, що Івано-Франківськ, Західна Україна – вона є націоналістичною, патріотичною і вона є християнською державою. Найбільше я тішусь, що пам’ятник знаходиться на вході у гімназію. Тому що кожного дня наші дітки, які будуть йти до школи, вони будуть дивитись на пам’ятник Романа Шухевича. Ми повинні виховати таке покоління нових патріотів, яке докорінно змінить нашу державу, –  наголошує Марцінків.

Наприкінці заходу співали українські повстанські пісні.

Життя летить і здавалося, що лиш недавно, але вже 28 рік незалежності нашої держави. Але ми ніяк не можемо бути повністю незалежні. Ця російська агентура, якої зараз дуже багато, називає нас бандитами, а ми всього лиш хочемо, щоб наші діти були господарями на своїй землі. Тому важливо пам‘ятати таких героїв як Шухевич, – каже Богдан Борович, голова братства ОУН УПА .

Довідково: Роман Шухевич був українським політичним і державним діячем, головнокомандувач Української повстанської армії та голова Секретаріату Української головної визвольної ради. Йому посмертно присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена Держави. Також він посмертно іменований пластовою старшиною найвищим почесним ступенем гетьманського скоба.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...