Мед Атлант

Богослужіння та тематичні конференції: у Франківську відбулось родинне храмове свято. ФОТО

У неділю, 26 травня, в Крихівцях відбулося храмове свято на парафії свв. Кирила і Методія.

Своєрідною традицією для цієї громади стало відзначати храмове свято не тільки в сам день празника, але проводити активну підготовку впродовж тижня. Про це повідомлює прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Цьогоріч головною темою підготовки стала тема сім’ї, оскільки цей рік проголошений Всеукраїнською радою Церков саме роком сім’ї-родини.

Кожного дня на парафії святих Кирила і Методія відбувалися тематичні конференціі та, звісно ж, богослужіння.

В середу 22 травня доповідачем був Адріан Буковинський. Він роздумував темою «Батьківства» та запропонував її до обговорення.
Наступного ж дня – 23 травня, доповідачем стала Марта Гладій, яка представила тему “Материнства”. Завершальною стала доповідь Ольги Павлишин, яка відбулася 24 травня. Вона розповіла про дітонародження. Всі три дні конференцій присвячені темам родини з нагоди Року сім’ї в Україні.

Кульмінаційним моментом свята стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Також, серед присутніх були міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та голова села Мирон Гаргат. Він вручив грамоту отцю Йосафату Бойку, з нагоди 15-ліття священства.

Поважні гості отримали в подарунок ікони Святих Кирила і Методія, щоб згідно слів о. Йосафата, не забували за парафію.

Нагадаємо, що в Коломиї відбувалось колоритне дійство “Весілля у піснях та ладканках”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...