Мед Атлант

“Я маю право на протест”: в центрі Франківська зібралася мирна акція на підтримку постраждалих в Рівному активістів

Сьогодні, 27 травня, в Івано-Франківську на Вічевому майдані зібралася мирна акція в підтримку активістам, яких затримали в Рівному.

25 травня у Рівному затримали і затягли до міліції двох неповнолітніх за одиночний пікет із плакатом про “імпічмент” Володимира Зеленського.

Ми побачили, що в рівному вийшли люди на мирну акцію протесту, щоб висловити свою думку, а правоохоронці на них накинулись. Їх було всього декілька і вони не загрожували людям. Для нас це було дуже дивно. Я вважаю, що в нашій країні кожен має право висловити свою думку навіть якщо вона проти діючого президента. У нас в країні свобода слова. Ми часто бачимо, як до нас ставиться влада, і як часто порушцються права людини, але ми все одно стараємося згладжувати ці непорозуміння, -коментує активістка Наталя.

Активісти та студенти зібралися на мирну акцію, щоб таким чином висловити свою підтримку та показати, що люди будуть реагувати на подібні ви падки та не залишать це без уваги.

Суспільство може вибрати і чорта, але суспільство має бути активне, – каже Ярослав, житель Франківська.

Президент України не залишився осторонь та прокоментував інцидент.

З’ясував ситуацію щодо нібито затримання хлопця та дівчини, які влаштували проти мене протест у Рівному. Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м’якше. В поліції проведуть службову перевірку. Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок. Критики не боюся, – написав Зеленський на своїй сторінці у соціальних мережах.

У поліції заявили, що “затримання як такого” не було, учасників акції просто запросили до міськвідділу, де поліцейські склали на 20-річного хлопця та 16-річну дівчину в присутності її матері адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, щодо матері неповнолітньої склали адмінпротокол за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП. Всі матеріали скеровуватимуться до суду для прийняття рішення, заявили у поліції.

 Я вважаю, що неприпустимо не давати людям висловлювати свою думку. Це не Росія і таку поведінку потрібно присікати ще на початкових етапах. При новому президенті вони прощупують моменти, де можна спіймати нас на слабкості, тому ми не можемо дати їм таку можливість, – розповідає активіст Богдан, студент.

 

При міському відділі поліції створений сектор привентивної комунікації. Суть поліції діалогу, пояснити учасникам акції їхні права та обов’язки. Цей захід мирний та має право на життя, порушень громадського порядку не відбувається, – коментує Микола Гурак, поліцейський перемов.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...