Мед Атлант

Голова Національної асоціації адвокатів України просить в МВС об’єктивно розслідувати смерть прикарпатського адвоката

Як вже повідомляло “МІСТО“, в Коломиї в будинку, де виникла пожежа, виявили тіла чоловіка і жінки з вогнепальними пораненнями.

Правоохоронці встановили, що загинуло подружжя з Коломиї: 56-річна жінка і 54-річний чоловік. Біля тіла чоловіка виявлено обріз мисливської гладкоствольної рушниці та газовий пістолет. Поліція підтвердила інформацію про самогубство. Так, правоохоронці з’ясували, що між подружжям виникла сварка, у ході якої чоловік заподіяв смерть своїй дружині, вистріливши у неї з рушниці. В результаті отриманого вогнепального поранення жінка померла на місці. Далі чоловік підпалив одну із кімнат будинку та покінчив життя самогубством – застрелився. У будинку поліцейські знайшли і вилучили передсмертну записку, у якій чоловік просить вибачення у рідних за вчинене.

Сьогодні, 28 травня, Голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова  звернулася до Міністервста внутрішніх справ стосовно справи вбитого адвоката з Франківщини.

НААУ очікує, що воно буде об’єктивним, всебічним й істина в цій жахливій історії буде встановлена. НААУ просить інформувати про хід до судового розслідування та передати його на особистий контроль керівництва Нацполіції.

Михайло Петрів був відомим своєю адвокатською та громадською діяльністю, мав авторитет і повагу у місцевій громаді як небайдужа, професійна, чесна і щедра людина. При житті Михайло Петрів зробив багато для відновлення української культури та історії, зокрема, брав участь у написанні наукових досліджень з історії адвокатури, зробив вагомий внесок у встановлення незалежної адвокатури в Україні, – йдеться на офіційній сторінці Комітету захисту прав та гарантій адвокатської діяльності НААУ.

Сьогодні, 28 травня о 14:00 відбудеться Екстрене засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. Комітетом обере належний спосіб реагування на цю трагедію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...