Мед Атлант

Героїв потрібно пам’ятати: в Музеї Небесної Сотні нова локація. ФОТО

Сьогодні, 29 травня, в Івано-Франківську в Музеї Небесної Сотні відкрили ще одну локацію.

Тепер всі охочі зможуть глянути також на спільну виставку робіт британського фотокореспондента Джона О’Браєна “Майдан, більше ніж життя і смерть” та франківського художника Романа Бончука “Квіт нації”.

О’Браєн показав смерть, розчаруванні та біль такими, як вони є.  А разом з тим він показав і яскраву надію.

Окрім того, Мальтійська служба допомоги надала для виставки нові експонати – уламки та частини зброї зі Сходу.

“Це зброя, яка ранить наших хлопців, ми повинні про це говорити. Ми з вами живемо на мирній території, але ми не знаємо тих реалій, які відбуваються там. Про людей, які зараз на війні, згадують тільки на похоронах і з тим болем залишаються тільки рідні. Ми хочемо показати вам про цих людей, які не шкодуютб свого життя та захищають нас. Ці герої не повинні помирати, – каже одна з організаторок Світлана Оришко.

Проект Романа Бончука “Квіт нації” об’ їздив вже декілька місць, зокрема Верховну Раду. Сам проект величезний і в музеї – всього маленька його частина.

 “Ми дякуємо, що ви нагадує те людям. Цей музей унікальний. Я дякую, що ви з чистою душою та серцем допомагаєте виховувати молодь. Без підгрунття, без знання історії, молодь не буде думати за державу, – зазначив батько загиблого воїна Ярослава Чомко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...