Мед Атлант

Не дають навіть 0,01% шансу на життя: у Франківську породілля звинувачує лікаря у халатності

У Франківську породілля звинувачує лікаря Івано-Франківського обласного перинатального центру у халатності.

До видання “МІСТО” звернулася мама породіллі Олеся Бабінська, яка розповіла деталі історії.

За її словами, 17 травня у її дочки, Ганни Козак, минув термін вагітності. Вони звернулися у Івано-Франківський обласний перинатальний центр, де після огляду їй порекомендували підійти 24 травня. Після прийому 24 травня вагітну попросили підійти у понеділок, 27 травня.

Як повідомляє Олеся Ярославівна, лікар Спетрук Володимир Миколайович штучно стимулював пологи її дочці та тримав на гінекологічному кріслі з 20-ї вечора 27 травня до 4 ранку 28 травня (8 годин замість 3-4 максимально допустимих). Зі слів лікаря, він думав, що жінка народить сама.

Лише коли зникло серцебиття дитини, він почав кричати, щоб жінка бігла за ним коридором у операційну, де він буде її кесарити, – розповідає пані Олеся.

Внаслідок кесаревого розтину на світ з’явилося немовля вагою 4.200 з гіпоксією головного мозку. Дитина перебуває в реанімації в край важкому стані. Лікар-неонатолог не дає навіть 0,01% шансу на життя.

Слід зазначили, що, за словами родичів, вагітність Ганни проходила без жодних ускладнень та аномалій.

Також родичі додають, що лікар після цієї ситуації уникав зустрічі, але коли зрозумів, що ситуація не буде замовчуватися, прийшов і попросив вибачення.

Родичі шоковані цією ситуацією. Вони не збираються так просто все залишати, але зараз більше заклопотані станом немовляти та мами, яка перебуває у депресії.

Журналісти “МІСТА” звернулися за офіційним коментарем до керівника обласного перинатального центру пана Ігоря Вакалюка. Він зазначив, що готовий прокоментувати ситуацію у присутності лікаря, який приймав пологи та робив кесаревий розтин. Зараз той перебуває у відпустці. Тому ми звернемося за коментарем знову – через два тижні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...