Мед Атлант

Вигнав пільговика з маршрутки – отримай штраф 2550 гривень

Сьогодні Верховна Рада прийняла проект Закону про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян (№10004).

Про це повідомляється на Міністерства у справах ветеранів України.

Цим законопроектом пропонується внести зміни, що передбачають збільшення санкцій за безпідставну відмову з боку водіїв щодо пільгового перевезення громадян, що передбачається законом, в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 2550 гривень.

Слід зазначити, що на сьогодні адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто лише 136 гривень.

«Законопроект прийнято в першому читанні, хоча й з багатьох спроб. Це вкрай важливо для всіх ветеранів. Адже багато з них стикаються із хамством та порушенням закону з боку водіїв, які паплюжать честь та гідність осіб, які заслужено отримали від держави свої пільги», – зазначила Ірина Фріз, коментуючи подію. Також Міністр у справах ветеранів  від імені всієї ветеранської спільноти подякувала Голові парламенту Андрію Парубію, який настояв на прийнятті цього важливого законопроекту, та всім депутатам.

«Сподіваюся, що ця ініціатива, яка була запропонована Мінветеранів, внесена членами Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, і знайшла підтримку серед депутатів різних фракцій, буде підтримана у другому читання в сесійній залі і набуде чинності закону. Ветеранська спільнота очікує на це!», – зазначила Ірина Фріз.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...