Мед Атлант

Коломияни збирають підписи під петицією президенту про створення для міста полігону сміття

Учора, 4 червня, на сайті електронних петицій до президента України Володимира Зеленського була оприлюднена петиція “Про створення на території Коломийського району Івано-Франківської області нового полігону твердих побутових відходів з дотриманням всіх правил”.

Її автор Емілія Семенюк.

“Вельмишановний Володимир Олександрович, прошу вас звернути увагу на нашу проблему. Вже понад 25 років на території м. Коломия діє полігон захоронення твердих побутових відходів. Цей полігон знаходиться по вул. Шарлая. До найближчої оселі менше 300 метрів, хоча згідно вимогам полігон має знаходитись на відстані принаймні 1 кілометр від житлового будинку. Також даний полігон не відповідає вимогам екології. Всі вода після опадів просочується в землю звідки з підшкірними водами потрапляє до криниць. В спекотні пору року місцеві діти не мають можливості вільно перебувати на дитячому майданчику у зв’язку з стійким запахом відходів. Діти скаржаться на запаморочення.

Прошу Вас звернути увагу на цю проблему. Місцева влада вже три роки нам тільки обіцяє закрити даний полігон. Згідно з їхніми обіцянками полігон мав бути закритий ще в 2018 році, але він все ще працює і приймає відходи не тільки з нашого міста, але й з сусідніх районів області”.

За перший день петиція набрала всього 14 голосів з 25 тисяч необхідних. Ознайомитися з нею можна за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...