Мед Атлант

Як у Центрі реабілітації диких тварин випускали на волю болотних черепах. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 6 червня, у Галицькому національному парку випустили на волю двох болотних черепах, яких до них доставили люди.

“Тітонька Тортила повертається в рідну стихію. А точніше дві…, – написали на сторінці Парку у ФБ. До Центру реабілітації Галицького НПП уважні та чуйні галичани доставили черепах болотяних, які опинилися далеко від свого природнього біотопу”.

Тітонька Тортила повертається в рідну стихію.А точніше дві… До Центру реабілітації Галицького НПП уважні та чуйні галичани доставили черепах болотяних, які опинилися далеко від свого природнього біотопу. До речі, це єдиний вид черепахи, що водиться в Україні. Але через осушення боліт, зміни русла річок, знищення дрібних водойм, чисельність виду, на жаль, скорочується. Вид занесений до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, Європейського Червоного списку, а також охороняється Конвенцією про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі. При огляді не виявили жодних пошкоджень і наступного дня були повернуті в дику природу.Частина 1.

Опубліковано Галицький національний природний парк Середа, 5 червня 2019 р.

До речі, це єдиний вид черепахи, що водиться в Україні. Але через осушення боліт, зміни русла річок, знищення дрібних водойм, чисельність виду, на жаль, скорочується. Вид занесений до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, Європейського Червоного списку, а також охороняється Конвенцією про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі, додають науковці.

При огляді не виявили жодних пошкоджень і наступного дня були повернуті в дику природу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...