Мед Атлант

У Франківську бракує коштів на інсулін для хворих із діабетом

Під час засідання чергової сесії міської ради Оксана Савчук виступила зі зверненням щодо забезпечення хворих із цукровим діабетом безоплатними препаратами інсуліну.

Оксана Савчук зазначила, що в місті станом на 0 1.06.2019 року на обліку перебуває 1187 осіб, які постійно використовують препарати інсуліну за життєвими показаннями, з яких – 84 особи дитячого віку. У 2019 році, на виконання бюджетної програми “Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет”, на відшкодування вартості препаратів інсуліну для міста Івано-Франківська виділено 5 213,5 тис. гривень.
Станом на 6 червня профінансовано та перераховано поточних витрат щодо відшкодування вартості препаратів інсуліну на суму 2 607,00 тис. гривень.
“Таким чином, залишок коштів до кінця року складає 2 606,5 тис. грн, при реальній потребі 6 800,84 тис. грн. Це майже у 2,6 рази менше від необхідної потреби. Фінансово-ресурсне забезпечення місцевого бюджету не дає можливості виділити додатково 6 800,84 тис. грн. тільки для забезпечення відшкодування вартості рецептів на препарати інсуліну хворим на цукровий діабет, адже з місцевого бюджету також фінансується забезпечення пільгових медикаментів. Ситуація є критичною й потребує негайного дофінансування”, – зазначила Савчук.
Депутати міської ради підтримали звернення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...