Мед Атлант

ОВК по Долині досі не зареєстрували як юридичну особу

На Івано-Франківщині ОВК №86 не зареєстрували як юридичну особу, про це повідомляє мережа ОПОРА. Станом на 11 червня окружну виборчу комісію №86 (Долина) не зареєстрували як юридичну особу через відсутність голови комісії.

Згідно з Законом «Про вибори народних депутатів України» (ч.3 ст.38) не пізніше, як на четвертий день з дня утворення ОВК голова комісії або в разі його відсутності – заступник голови повинен особисто подати необхідні документи державному реєстратору для включення відомостей про ОВК до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб. Зареєструвати ОВК як юридичну особу зобов’язані того ж дня, коли надають документи.

Окружна виборча комісія №86 була утворена 31 травня. Як вдалося з’ясувати ОПОРІ, заступник голови ОВК Світлана Петрів подала документи на реєстрацію вчасно, але їх не прийняли. «У органі реєстрації пояснили , що реєстрацію повинна здійснювати тільки голова ОВК», – прокоментувала Світлана Петрів.

На даний момент у ОВК 86 відсутній голова , як повідомили спостерігачам ОПОРИ, голова комісії проживає за межами області і не буде виконувати свої обов’язки. У найближчий час планується заміна керівника комісії ОВК 86. Зокрема, 10 червня ЦВК оприлюднило постанову про заміну голови та заступника голови в ОВК №86.

«Сподіваємося , що новий голова комісії незабаром прийме присягу і розпочне процедуру реєстрації. Якщо ОВК 86 таки зареєструють як юридичну особу у короткі терміни, це не вплине на її фінансово-організаційну роботу у виборчому процесі. Без статусу юридичної особи комісія не може наймати технічних працівників та укладати угоди», – зауважив Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Юзвяк зазначає, що відповідно до ст. 38 Закону України «Про вибори народних депутатів України» для реєстрації ОВК як юридичної особи до державного реєстратора може звернутися як голова комісії, так і заступник голови. Припускає, що причиною затримки у реєстрації ОВК можуть бути недоліки заповнення реєстраційної картки, що подається реєстратору для реєстрації ОВК.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...