Мед Атлант

Коломийські школярі отримали “Оскар”

Нещодавно у місті Долина відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського навчального проекту “Шкільне reality”.

За оцінкою журі, до складу якого входили найкращі вчителі та актори України, перше місце посіла команда №2 Коломийського ліцею №1.

Друге і третє місця відповідно зайняли: команда №2 Долинського академічного гуманітарного ліцею №6 та команда Жовківської ЗОШ №1 Львівської області.

Приз глядацьких симпатій отримала команда №1 Долинського академічного гуманітарного ліцею №6.

Ініціатором ідеї виступила вчителька англійської мови Галина Пирин з Долини, яка увійшла до ТОП-50 вчителів за версією Global Teacher Prize Ukraine. Саме вона запустила новий проект “Історії реальних учнів”. Головна мета проекту – подолати психологічний бар’єр спілкування перед камерою, гуртуватися заради спільної мети та навчитися монтувати й знімати відео.

Кіно про шкільне життя знімали 15 шкільних команд з усієї України. За пів року створено 15 серій, які можна переглянути на Youtube-каналі «Шкільне reality».

В основу екранної розповіді покладені життєві ситуації та історії учасників дійства. У ролях сценаристів, режисерів, операторів, акторів спробували себе звичайні школярі. Серед діючих осіб серіалу – також вчителі та батьки. Кожну наступну серію чергова команда-знімальна група продовжувала самостійно: писали сценарій, шукали виконавців та знімали свою серію.

На цьому проект не закінчується. За словами начальника управління освіти молоді та спорту районної державної адміністрації Тараса Короля, незабаром стартуватиме наступний етап проекту.

Нагадаємо, що у Франківську сім’ї ромів з 11 дітьми допомогли винайняти будинок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...