Мед Атлант

Митрополит Володимир рукоположив п’ятьох нових священиків

В понеділок, 17 червня, коли Церква відзначає празник Святого Духа, Архієпископ і Митрополит Владика Володимир Війтишин завітав на парафію Пресвятої Трійці, що у селі Тустань.

Згідно традиції на церковному подвір’ї владику зустріли парафіяни спільно з парохом о. Михайлом Яблонем. Після привітань, ввійшовши до храму, Митрополит Володимир очолив Архієрейську Божественну Літургію. Про це повідомляють на сторінці Архієпархії.

Роздумуючи над Божим словом в часі проповіді, Владика наголосив на великій та незбагненній для людини таємниці про Пресвяту Трійцю.

Божа природа – це для людського розуму велика Тайна. Богав ніхто не бачив, тому що Бог – це найдосконаліша духовна істота. На це дає нам відповідь сьогоднішнє свято Пресвятої Трійці. У цьому святі ми, християни, пізнаємо велику тайну трьох Божих Осіб та їх ставілення до створеного світу, – зазначає проповідник.

Згідно Чину поставлення ієрея, після Великого входу кандидати до священства Богдан Сабало, Микола Башта, Порфирій Фльорко, Теодозій Мазурик та Ігор Мельник після трьох обходів довкола престолу, зачитали визнання віри. Опісля Владика Володимир прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячені ієреї були облечені у священичі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримали служебник та чашу. Після чого вони стали до престола і далі з усіма священиками відправляли Божественну Літургію.

Також ще однією визначною подією в житті наймолодших парафіян місцевої громади, стало прийняття урочистого Святого Причастя. Владика щиро привітав дітвору з великим днем у їхньому житті, заохочуючи щонеділі та свята приймати Євхаристійного Христа.

Після Служби Божої Митрополит Володимир привітав нововисвячених ієреїв та побажав їм святого і ревного служіння. Владика також привітав батьків та родину новоієреїв та подякував за виховання своїх синів.

Згодом, від імені новоієреїв, о. Богдан Сабало подякував Богові та Архієрею за дар покликання священичого служіння, подякував батькам за дар життя і виховання, отцям-настоятелям з Івано-Франківської духовної семінарії за їх вкладену працю у формації священнослужителів, а також усім, хто спричинився до їхнього покликання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...